Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde davetlileri için verdiği yemekteki ‘Atıksız Menü’nün ardından, Külliye mutfağı merak konusu olmuştu. Hande Fırat, mutfağın lezzet sırlarını yazdı:
* Bazı yemeklere mercimek unu kullanılıyor. * Badem sütü revaçta. Yemekler için beşamel sos, badem sütü ve unu ile hazırlanıyor. * Yaz bitiminde mutlaka bahçe domatesi konservesi hazırlanıyor, kış boyu kullanılıyor.
CHİA TOHUMU DA MUTFAKTA
* Yemeklerde çeşni olarak kullanılan kereviz, soğan, sarımsak ve kişniş tozları Külliye mutfağında hazırlanıyor. * Tatlılarda şeker ve unun yerini bal ve badem unu alıyor. * Chia tohumu da Külliye mutfağında.