Çankaya Belediyesi ekipleri ilçe genelinde gıda üretimi yapan işletmelere yönelik hijyen denetimlerini sürdürüyor.
42 fırını gezen ekipler, imalat yerlerinde yaptıkları kontrollerde vatandaşların tükettikleri ekmeklerin hazırlanma ve satılma aşamalarının uygunluğunu denetledi. Ekipler, iş yerlerinin üretim ve satış ruhsatlarından çalışanların hijyen eğitim belgeleri ve fiziksel bakımlarına, kullanılan malzemelerin orijinal ambalajlarının olup olmadığından, un eleklerinin çalışıp çalışmadığına kadar bütün ayrıntıları gözden geçiriyor. Fırıncılar Odası’nın belirlediği gramajın 250 gram olduğunu hatırlatan ve fiyat tarifelerine uyulup uyulmadığını da kontrol eden ekipler, satılan ekmekleri tartarak gramaj ve fiyat tarifesinin doğru uygulanıp uygulanmadığını da inceliyor.